Mandalla Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere mandalla gebelik testi hakkında bilgi vereceğiz ve mandalla gebelik testi nasıl yapılır sorusunu cevaplayacağız. Mandalla gebelik testini anlayabilmemiz için hamilelik sürecini iyi anlamalıyız ki konuya daha iyi kavrayabilelim. Bu konuya önce bilimsel açıdan ele alalım sonrasında da sorumuzu cevaplayalım.

Basitçe hamilelik sürecini anlatacak olursak korunmasız ilişki sonrasında hamileliğin anlaşılabilmesinin tek ama tek yolu adet gecikmesidir diyebiliriz. Bu gecikmeden önce yerleşme kanaması da hamileliğin habercisidir ancak herkeste yerleşme kanaması görülmeyebilir. Bu nedenle hamile miyim sorusuna cevap arıyorsak ilk bakacağımız adet günümüzün geçip geçmediğidir. Evet hamile olup olmadığımızı mandalla gebelik testi yaparak anlayabilmemiz için ilk olarak adet günümüzün geçip geçmediğine bakmalıyız.  Çünkü test yapmanın mantıklı olduğu tek zaman bu adet gününün geçmesini beklemek gerekli. Onun öncesinde test yapıp durmanın çok da bir anlamı yok.

Mandalla Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Evet adet günümüz geçtiyse bunun iki nedeni olabilir ya düzenli adet görmüyorsunuz dur yada düzenli adet görüyorsunuzdur ve adetiniz gecikmiştir. Düzenli adet görenlerin adet günleri kolay kolay oynamaz ya büyük bir hastalık vardır yada hamiledirler. Bunun dışında adet gecikmesi yaşamazlar. Yani düzenli adet görüyorsanız ve adetiniz geciktiyse hamile olma olasılığınız çok yüksektir. İşte bu gecikme sonrasında hemen eczaneye gidip bir test alarak hamilelik testi yapabilirsiniz. Eczaneden aldığınız bu testle pozitif çıkarsa hastaneye gidip kan testi yaptırarak hamileliğinizi kesinleştirebilirsiniz.

Gelelim düzenli adet görmeyenlere. Bunlar için yapılacak pek bir şey yok. Adet gününe bakarak hareket etmek mümkün değildir çünkü. Yapılabilecek olan korunmasız ilişki sonrasında 2 hafta geçtiyse ve adet görecekleri günde geciktiyse gün aşırı gebelik testi yapmaları gerekir. Ne zaman ki tekrar adet olurlar hamile olmadıkları ortaya çıkmış olur.

Buraya kadar modern yöntemle nasıl hamileliğin mümkün olduğunu ve hamile olup olmadığımızı nasıl öğrenebileceğimizi anlattım. Bundan sonraki kısımda ise modern yöntemlere ulaşım yoksa kullanabileceğimiz geleneksel yöntemlerden biri olan mandalla gebelik testinden bahsedeceğim. Bu yöntem ancak modern yani bir eczaneye ulaşım yoksa, hastaneye gidemiyorsanız ama hamile olup olmadığınızı öğrenmek istediğiniz bir durumda kullanılabilecek bilimsel olmayan geleneksel bir gebelik testidir.

Mandalla gebelik testi nasıl yapılmaktadır?

Mandalla gebelik testi çok karmaşık olmayan ancak modern yöntemlere ulaşım olmadığında değerlendirilebilecek bir gebelik testidir. Bu yöntem bilimsel bir yöntem olmasa da bize fikir verebilir. Gelin şimdi mandalla gebelik testi nasıl yapılır ona bir göz gezdirelim.

Mandalla Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak, kadından bir leğene işemesini isteyin.
  2. Ardından, bu leğene bir mandal koymasını talep edin.
  3. Mandalı idrarın içinde üç ya da dört saat boyunca bırakın.
  4. Daha sonra, idrarı leğenden dökün ve mandalı kaldırın.
  5. Eğer leğende mandal izi varsa, bu durumda kadının hamile olduğunu varsayabilirsiniz.

Mandalla gebelik yapmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ancak geleneksel ve bilimsel olmayan bu yöntem bizlere kesin hamile olup olmadığımızı göstermez. Bu testin sonrasında modern yöntemlere ulaşıp gebelik testi yapmamız sonrasında ise hastaneye gideren kan testi yaptırıp hamile olup olmadığımızı kesinleştirmeliyiz.

Konuyla ilgili her türlü soruyu yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Bir başka yazımızda görüşmek ümidiyle. Hoşça kalın.

Spermin Yumurtaya Girdiğini Nasıl Anlarız?

İlginizi Çekebilir:C-Peptit Nedir?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kirpiklerden Hamilelik Anlaşılır mı?
Kirpiklerden Hamilelik Anlaşılır mı?
mandalla gebelik testi
Yüzden Alınan Kilolar Nasıl Verilir?
mandalla gebelik testi
Kadınlarda Hormonal Dengesizlikler: Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri
Love Bombing Nedir?
Love Bombing Nedir?
Yaşlanmayı Yavaşlatmak İçin Sağlıklı Yaşam Tüyoları
Yaşlanmayı Yavaşlatmak İçin Sağlıklı Yaşam Tüyoları
Akik Taşı Renklerine Göre Faydaları Nelerdir?
Akik Taşı Renklerine Göre Faydaları Nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruj V Oje | © 2023 | cobanov dev instagram | Sevgiliye Hitap Kelimeleri Arapça