Yüz Gerdirme Ameliyatı Kalıcı Mı?

Yüz germe ameliyatı birçok kişi tarafından sıkça tercih ediliyor. Kalıcılığı ve etki kapasitesi değişen özelliklerle yeni bir görünüm elde edebilirsiniz. Yüzde sarkma sorunu yaşayanlar, çeşitli nedenlerle derisini daha sıkı göstermek isteyenler yüz germe ameliyatı yaptırmaktadır.

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nedir?

Yüz gerdirme ameliyatı, bir operasyon ile yüz bölgesindeki sarkıkların azaltılması işlemidir. Belirli bir ön görüşme ardından yapılan ameliyatla birlikte hastaya özel tedavi işlemleri gerçekleşir.  Kişiye özel tedavilerde uygunluk konusunda hazırlıklar tamamlanarak uygulama aşamasına geçilir.  

Yüz Gerdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz gerdirme işlemlerinde ip tekniği yaygın şekilde kullanılmaktadır. Kulak kenarından açılan kesi işlemleri ile cilde uyumlu ip gerdirme ameliyatı gerçekleşmiş olur. Askı tekniği ipleri yüzdeki sarkmaları azaltacak şekilde yerleştirmek ve kalıcı bir çözüm sağlamaktır.

Yüz germe ameliyatı olmak isteyen kişiye lokal anestezi uygulaması yapılır. Nadiren genel anestezi ile birlikte işlem talebi görülebilir. Bazen hastalar lokal anesteziye karşı hassasiyetler geliştirebilir. Hastaya başlangıç aşamasında nasıl bir süreci yaşayacakları konusunda bilgi verilir. Riskler ve yan etkiler detaylı şekilde aktarılacaktır.

Hasta yüz gerdirme operasyonu ardından bir süre takip edilir. Olası reaksiyonlara karşı önlem amacıyla hastanede bir veya birkaç gün kadar izlemeye alınır.   Arından kolay bir süreç geçirilmesi için günlük yaşama devam edilmesi sağlanır.

Operasyon Ardından Nelere Dikkat Edilmeli?

Yüz gerdirme ameliyatından sonra iyileşme sürecinde ufak rahatsızlıklar olabilir. Doktorunuzun önerdiği yönlendirmeleri harfiyen uygulamalısınız. Şişlik ve morluk durumları normal olacaktır. Cildiniz yenilenme sürecine girdiği için bu şekilde bir tepkime verir.

Yüz germe ameliyatı geçiren kişiler gençleştirme uygulamaları ardından doğal bir görünüm elde edecektir.  İyileşme süreci devam ederken yorucu aktivitelerden uzak durarak doğal görünümü muhafaza etmelisiniz. Yüz bölgesini yorucu etkinliklerden sakınarak dinlenmeli ve güneşe çok maruz kalmamalısınız. Güneş yanıkları cildi iyileşme sürecinde kötü etkileyen bir faktördür. Mümkün olduğunca güneşe çıkarken koruyucu krem ürünlerini kullanmalısınız.

Yüz Gerdirme Ameliyatı Kalıcılığı Nedir?

Yüz Gerdirme Ameliyatı Kalıcı Mı?

Yüz gerdirme ameliyatı genellikle 5-10 seneye kadar etkisini sürdürebilmektedir. Yaş alma süreci engellenemediği için bu süre içinde tekrar aynı uygulamayı yaptırabilirsiniz. Ameliyat etkileri uzunluğu bakım yapma etkileri ve günlük stres gibi yaşamsal durumlara göre de şekillenebilir.

Klasik Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Genellikle yoğun sarkmaların ve kırışıklıkların görüldüğü 50 yaş üzeri kişilerde yapılan klasik yüz gerdirme ameliyatı yüz anatomisinde belirgin değişiklik demektir. Yüz bu işlemlerde bir kumaşa benzetilir ve fazla olan parçalar uygun şekilde alınarak yüzü gerdirme süreci tamamlanmış olur. Kulak ve yanak kısmında bir kesi açılarak deri fazlalığı alınır ve saçlı deri içerisinden yeni dikiş alanı oluşur. Kesim yerleri saçlı deri içinde olacağı için kolayca doğal görünüm elde edersiniz.

İz konusunda kesimlerin yeri konusunda endişe etmemeniz gerekir. Fakat izlerin geçmesi belirli bir süre alacaktır. Yüz germe aşamalarında doktorunuzun önerilerini dikkate alabilir ve devam edebilirsiniz. Operasyon lokal anestezi altında olduğu için izle ilgili tedavi aşamalarını daha kolay şekilde yerine getirebilirsiniz.

Klasik germe ameliyatının etki süresi, operasyon yapan doktorun işlem kalitesi gibi etkenlere bağlı olacaktır. Farkı ilk başta tam olarak hissetmeseniz de ilerleyen günlerde giderek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Klasik Yüz Gerdirme Ameliyatı Kaç Saat Sürer

Genellikle 4 saate kadar tamamlanan bir operasyondur. Operasyon ardından 2 hafta sonra günlük yaşama devam edebilirsiniz. Spor yapan kişiler için uzun süre antrenman yapmadan önce doktora başvurmanız önerilir. Son olarak yüz estetiği ardından kulak arkası sertliklerinin geçeme süresi 3 ayı bulabilmektedir. 

Bir başka yazımda görüşmek ümidiyle. Hoşça kalın.

Gece Yatmadan Elma Sirkesi İçmek Zayıflatır mı?

İlginizi Çekebilir:Dudak Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcılık Sağlıyor?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dudak Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcılık Sağlıyor?
Dudak Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcılık Sağlıyor?
Göğüse Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mı?
Göğüse Yağ Enjeksiyonu Kalıcı mı?
Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Neden Büyük ve Top Gibi?
Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Neden Büyük ve Top Gibi?
yüz gerdirme ameliyatı
Botoks Sonrası Kahve İçilir Mi?
Burun Estetiği Sonrası Üst Dudak Hareketsizliği
Burun Estetiği Sonrası Üst Dudak Hareketsizliği
Microblading Sonrası Banyo Yapılırsa Ne Olur?
Microblading Sonrası Banyo Yapılırsa Ne Olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruj V Oje | © 2023 | cobanov dev instagram | Sevgiliye Hitap Kelimeleri Arapça