Balkabağı Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

Balkabağı Maskesi Ne İşe Yarar?

Bu yazımızda sizlere balkabağı maskesi nasıl yapılır sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bal kabağı maskesi çok bilinmese de cilt bakımı için bir çok kişi tarafından tercih edilir. Özellikle cilt sağlığına çok fazla faydası olan balkabağı maskesi aynı zamanda cildi derinlemesine de temizlemektedir. Cilt üzerinde yer alan lekelerin de temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda cildi ölü hücrelerden de arındırır. Bu sayede cilt bakımına iyi bir katkı sağlanmış olur.

Balkabağı maskesi cilt üzerindeki nem oranını dengeler. Bu sayede özellikle kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin cildini istediği neme kavuşturabilir. Özellikle maske uygulandıktan sonra nemlendirici de kullanıldığı zaman oldukça iyi bir nem dengesi sağlanmış olur. Balkabağının içerisinde yer alan E vitamini aynı zamanda sivilceler ve siyah noktalarla da savaşır. Bununla birlikte ciltte yer alan sivilceleri de tedavi etmeye yarar. Balkabağı maskesi cildin yumuşak bir dokuya sahip olması için cildi besler.

Bununla birlikte güneş ışınları tarafından zarar gören cildi de onarmaktadır. Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman cildi en az birkaç ton açabilecek bir güce de sahiptir. Balkabağı aynı zamanda çinko açısından da oldukça zengin bir besindir. Böylece yara izlerinim iyileşmesinde oldukça büyük bir rol oynamaktadır. Son dönemlerde çok fazla popüler hale gelmeye başlayan balkabağı sayesinde kişiler kolay bir şekilde güzel bir cilde sahip olabilir.

Balkabağı Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Balkabağı maskesinin cilde faydaları da oldukça fazladır. Cildin onarılmasını ve kendini yenilemesini de oldukça hızlandırır. Aynı zamanda cilde canlılık veren bu besinin cilde olan faydaları da şu şekilde sıralanmaktadır; 

  • Cilde yumuşak ve nemli olmasını sağlamaktadır. 
  • Cildi derinlemesine temizler. 
  • Cilt üzerindeki lekeleri düzenli bir şekilde uygulandığına yok eder. 
  • Siyah nokta görünümünü tamamen yok eder. 
  • Sivilce oluşumunu önler. 
  • Cildin kendini hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlamaktadır. 
  • Yaşlanmaya neden olan tüm etkileri ortadan kaldırmaktadır. 
  • Cilt üzerindeki ölü hücreleri de tamamen yok eder. 
  • Cildin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur. 
  • Güneş ışınlarının verdiği zararları tamamen korur. 
  • Çizik, kesik ya da yara gibi cilt üzerindeki oluşumların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. 
  • Cilt tonunu da birkaç ton şeklinde açmaya yarar.

Peki Evde Balkabağı Maskesi Nasıl Yapılır?

Bal ve Balkabağı Maskesi

Balkabağı maskesinin en çok tercih edilen çeşitlerinden biri de bal ve balkabağı maskesini tarifidir. İki yemek kaşığı kadar püre haline getirilmiş olan balkabağının içerisine yarım çay kaşığı bal ve bir yemek kaşığı da yağsız yoğurt eklenir. Daha sonra tüm bu malzemeler bir kap içerisinde pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Kıvam aldıktan sonra cilt en iyi şekilde temizlenmelidir. Cilt üzerinde herhangi bir kir ya da makyaj malzemesi bulunmamalıdır. Aksi takdirde maskenin herhangi bir etkisi de olmayacaktır. Daha sonra hazırlanan bu karışım cilde iyice sürmelidir. Ortalama 10 dakika boyunca beklenmelidir. Süre tamamlandıktan sonra cilt bol bir ılık suyla yıkanmalıdır ve kurutulmalıdır.

Süt ve Balkabağı Maskesi

Özellikle cilt tonunu açmak isteyen kişilerin tercih ettiği bul maske tarifinde iki çay kaşığı kadar püre balkabağı, ¼ çay kaşığı süt ve ½ çay kaşığı bal kullanılmaktadır. Tüm malzemeler bir kâsede iyice karıştırılmalıdır. Daha sonra bu karışım ince bir tabaka halinde cilde sürülmelidir. Ortalama olarak 15 dakika boyunca beklenmelidir. Süre tamamlandıktan sonra cilt bol suyla durulanmadır. Bu aşamadan sonra cildi nemlendirmek kesinlikle unutulmamalıdır.

Limon Suyu ve Balkabağı Maskesi

Bu maske de en çok tercih edilen balkabağı maske çeşitlerinden biridir. Birkaç damla limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve bir dilim püre haline getirilen balkabağı bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Tüm karışım tamamen pürüzsüz bir hale geldiğinden emin olunmalıdır. Macun kıvamına geldikten sonra cilde uygulanabilmektedir. Karışım tüm cilde ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Ortalama olarak 20 dakika beklemek gerekir. 20 dakika sonunda ise bol ve ılık suyla yıkamadır. Bu maske haftada bir kere tercih edilmelidir. Daha fazla kullanırsa içerisindeki limon suyu cildi tahriş edebilir.

Lekeler İçin Balkabağı Maskesi

Lekeler için balkabağı maskesinin içerisindeki malzemeler de oldukça çeşitlidir. Bir çay kaşığı kadar taze limon suyu, bir tutam toz tarçın, bir çay kaşığı kadar esmer şeker, bir çay kaşığı kadar balkabağı ve son olarak da üç yemek kaşığı kadar püre haline getirilen balkabağı bir kapta karışılmalıdır. Tüm malzemeler tamamen karıştırılıp püre haline getirildikten sonra parmak uçlarıyla cilde masaj yaparak uygulanmalıdır. Ortalama 20 dakika bekledikten sonra cilt bol suyla yıkanmalıdır. Yıkadıktan sonra nemlendirmek de unutulmamalıdır. Aynı zamanda bu tarif haftada bir kere olarak önerilir.

Balkabağı Güzellik Maskesi

Güzellik maskesi olarak da bilinen bu maske bir adet yumurtanın beyaz akı ve iki yemek kaşığı kadar püre kıvamına getirilmiş olan bal kabağından oluşmaktadır. Yumurta beyazı bir kâseye alınmalıdır. Daha sonra iyice çırpılmalıdır. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra püre haline getirilmiş olan balkabağı kâseye ilave edilmelidir. Daha sonra iki karışım birbirine yedirilmelidir. Tamamen maske kıvamına geldikten sonra cildin her yerine sürülmelidir. Ortalama olarak 15 dakika kadar bekletilmelidir. Ardından bol ve ılık suyla yıkamalıdır.

Balkabağı güzellik maskesi haftada bir kere uygulamadır. Bu sayede daha genç ve parlak bir cilde sahip olduğunu bilmektedir. Düzenli olarak uygulandığı zaman cilt tonunu açıldığında görülecektir. Kişiler cilt sorunlarına göre ve evde bulunan malzemelere göre bu maske çeşitlerinden birini seçebilir. Balkabağı maskesi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak eden kişiler malzemeleri değiştirerek farklı maske çeşidini de uygulayabilir.

Başka bir yazımızda görüşmek ümidiyle. Hoşça kalın.

İpek Kirpik Abdest Geçirir Mi?

İlginizi Çekebilir:Travazol Krem Cilt Lekeleri İçin Kullanılır Mı?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jelgo Krem Ne İşe Yarar?
Jelgo Krem Ne İşe Yarar?
Yeni Başlayanlar İçin Retinol Rehberi
Yeni Başlayanlar İçin Retinol Rehberi
Su Bazlı Temizleyici Önerileri
Su Bazlı Temizleyici Önerileri
Fito Krem Ne İşe Yarar
Fito Krem Ne İşe Yarar?
jelgo krem ne işe yarar
Kolajen İp Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?
Hamazinc Krem Ne İşe Yarar
Hamazinc Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruj V Oje | © 2023 | cobanov dev instagram | Sevgiliye Hitap Kelimeleri Arapça