Dudak Renklendirme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu yazımızda sizlere kalıcı dudak renklendirme işleminden bahsedeceğim ve dudak renklendirme sonrası nelere dikkat edilmeli konusunda bilgi vereceğim. Kalıcı dudak renklendirme, özel bir dövme tekniği kullanarak dudaklara kalıcı bir renk uygulama işlemidir. Bu işlem, genellikle dudakların dolgun ve daha belirgin görünmesini sağlamak için yapılır.

Kalıcı dudak renklendirme işlemi, bir dövme makinesi ve özel bir iğne kullanılarak yapılır. İğne, dudaklara renk pigmentleri enjekte etmek için kullanılır. İşlem sırasında, bir anestezik krem ​​veya lokal anestezi uygulanabilir, böylece ağrı ve rahatsızlık minimum seviyeye indirilir. Klasik dövme teknikleri uygulansa da dudaklara uygulanan bu işlemde kullanılan iğneler ve doğal boyalar nedeniyle 2-3 yıl gibi bir kalıcılık söz konusudur.

Kalıcı dudak renklendirme işlemi, ruj veya dudak parlatıcısı kullanmanız gerekmeyeceği için zaman ve makyaj rutininizde tasarruf sağlayabilir. Ancak, bu işlem kalıcıdır ve dudak renginizle ilgili değişiklikler yapamazsınız. Bir çok uygulamada dövmeden ziyade bu kalıcılığın 2-3 yıl olduğu gözlemlenmiştir.

Dudak renklendirme işlemi uzman bir ekip tarafından kolayca yapılabilen bir işlem. Bu işlemin uzman bir ekip tarafından yapılmasının önemi oldukça büyük olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım. Onun dışında bu işlemi yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenleri sizlere aktaralım.

Dudak Renklendirme İşlemi Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Dudak Renklendirme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Koruyun: Özellikle ilk günlerde, dudaklarınızı darbelerden ve sürtünmelerden koruyun. Özellikle uyurken dudaklarınıza temas eden yastık kılıflarının temiz olduğundan emin olun.

  2. Hassas davranın: Dudaklarınızı tahriş edebilecek yiyecek ve içeceklerden kaçının. Ayrıca, işlem sonrası belirtilen bakım talimatlarına uygun hareket edin.
  3. Sudan kaçının: İşlem sonrası 24 saat süreyle dudaklarınıza su değdirmemeye özen gösterin
  4. Özellikle makyaj yapan ekip size bakım kremi verdiyse ihmal etmeden bu kerimi kullanmayı unutmayın.
  5. Dudaklarınıza belirli bir süre ruj sürmemeniz gerektiğini unutmayın.
  6. İşlem sonrası allerji oluşabilir bu tür durumlarda hiç beklemeden güzellik uzmanınıza ulaşın veya hekiminize başvurun.
  7. İşlem sonrası dudaklarda hafif şişlik olabilir, ancak aradan 24 saat geçmişse ve bu şişkinlikler geçmiyorsa mutlaka güzellik uzmanınıza başvurun.
  8. Bunların dışında güzellik uzmanımızın bize yapmamız veya yapmamamız gereken hususlar varsa bunlara mutlaka uyulmalıdır.

Dudak renklendirme sonrası banyo yapılır mı?

Kalıcı dudak renklendirme sonrası banyo yapmalı mıyım sorusu kafaları karıştırabilir. Üstte de yazdığımız gibi bu renklendirme işlemi sonrası 24 saat dudaklara su değdirmemeye özen göstermeliyiz. Eğer illaki banyo yapma gereği duyuluyorsa boyundan aşağı duş alabiliriz. Saçlarımızı yıkamamız icap ederse biraz zor olsa da saçlarımızı arkaya atarak yüzümüze su değdirmeden saçlarımızı yıkayabiliriz. 24 saat geçtikten sonra zaten banyo yapmamızda her hangi bir sakınca yoktur.

Dudak renklendirme sonrası kabuklanma durumunda ne yapılmalı?

Dudak renklendirme sonrası kabuklanma durumunda ne yapılmalı?

Dudak renklendirme sonrası dudakların kabuklanması, renklendirme işleminin tamamlanmasından sonra genellikle 3-4 gün içinde başlar ve yaklaşık 1-2 hafta sürebilir. Bu süre boyunca kabukların düşmesine izin vermek, yara yüzeyinde yeni bir deri oluşumuna izin verir. Bu süreçte kabukların düşmesine dokunulmaması önemlidir, çünkü kabuklar kırılabilir veya düşürülürse dudaklarda kalıcı hasara neden olabilirler.

Dudakların iyileşme sürecinde kabuklanmanın yanı sıra, ağrı, kaşıntı ve hafif şişlik de görülebilir. Bu belirtiler normaldir, ancak ağrı ve şişlik şiddetliyse veya enfeksiyon belirtileri görülürse, güzellik uzmanınıza veya hekiminize danışmanız önerilir.

Aklınıza takılan sorular olursa yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz. Bir başka yazımızda görüşmek ümidiyle. Hoşça kalın.

Balkabağı Maskesi Evde Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir:İpek Kirpik Abdest Geçirir Mi?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Öne Çıkan En İyi 10 Rimel Markası
Öne Çıkan En İyi 10 Rimel Markası
Oriental Parfüm Ne Demek?
Oriental Parfüm Ne Demek?
İpek Kirpik Abdest Geçirir Mi?
İpek Kirpik Abdest Geçirir Mi?
Cilt Tonunuza Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir?
Cilt Tonunuza Göre Ruj Rengi Nasıl Seçilir?
Uygun Fiyatlı Kapatıcı Önerileri
Uygun Fiyatlı Kapatıcı Önerileri
En Güzel Dudak Şekli Hangisidir?
En Güzel Dudak Şekli Hangisidir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruj V Oje | © 2023 | cobanov dev instagram | Sevgiliye Hitap Kelimeleri Arapça