Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilde ve saça çok faydalı olduğu için avokado maskesi nasıl yapılır konusu da pek çok kişi tarafından merak edilir. Özellikle kış aylarında rüzgâr ve soğuk hava yüzünden cilt normalden çok daha fazla kurur ve buna yönelik olarak çatlar. Bu da cildin sağlıklı görünümü azaltır ve parlaklığını kaybeder. Bu sebeple özellikle kış aylarında doğru malzemeler ile maske yapmak, cildi beslemek oldukça önemlidir. Soğuk hava şartları aynı şekilde de saçların da canlılığı yitirmesine neden olur. Avokado maskesi saça uygulandığı zaman da saçların çok daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Avokadonun Saça Faydaları 

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Avokadonun saça faydaları oldukça fazladır. Avokado düzenli olarak tüketildiğinde ya da saça düzenli olarak maske şeklinde uygulandığında çok fazla olumlu etkisi oluyor. Avokado içerisinde bulunan A, C, B, K ve E vitaminleri, potasyum, lif, folik asit ve omega-3 yaşları bulunmaktadır. Bu yararlı bileşenler saçın nemlenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçtaki yağlı görüntü tamamen ortadan kalkar. Sürekli olarak ısıya maruz kalan saç da bir süre sonra kırılır. Aynı zamanda güneş, çevre kirliliği ve kimyasal saç ürünleri de saçlara zarar verir. Bu da saçların zayıflamasına ve hasar görmesine neden olur. 

Avokado saçları nemlendirmede çok etkili bir nemlendirici olduğu için bu konu hakkında problemi olan kişilerin saçlarını nemlendirir.  Avokado aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olur. Saç diplerine de uygulanarak yapılan bu maske saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Avokadonun bir diğer yararı da saçtaki kepeği önlemesidir. Her yaşta kişide kepek sorunu enfeksiyon, aşırı yağlanma ya da kuruluk gibi sorunlar sonunda gözlemlenir. Avokado bu kötü görüntüyü de kaldırmak için oldukça yardımcı olan bir besindir.

Nemlendiricili Avokadolu Saç Maskesi

1 çorba kaşığı avokado yağı ya da yarım avokado 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı bal pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blenderden geçilir. Hazırlanan bu karışım saç diplerinden saç uçlarına kadar yedirilmelidir. Daha sonra bir bone takılıp 30 dakika kadar bekletilmelidir. 30 dakika sonra da ılık suyla yıkanmalıdır. İçerisinde yumurta olduğu için soğuk suyla da yıkanabilir. 

Saç Uzatan Avokado Maskesi

Saç uzatmak için avokado maskesi tercih edilmektedir. 1 tam avokado, 1 tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı ve 1 yumurtanın sarısıyla hazırlanır. Tüm malzemeler blenderden geçirilerek pürüzsüz bir hale getirilir. Bu maske nemli olan saçlara uygulanmalıdır. Aynı zamanda saç diplerine de masaj yapılarak uygulanmalıdır. Yaklaşık 5 dakika boyunca masaj yapılmalıdır. Ardından 20- 30 dakika dar saçta bekletilmelidir. Bu süre tamamlandıktan sonra ılık ya da soğuk suyla durulanmalıdır.  Bu maske sayesinde saçlar hem çok daha yumuşak olacaktır hem de saçların uzamasına yardımcı olur.

Kepek İçin Avokadolu Saç Maskesi 

Saç derisindeki sorunu çözüme kavuşturmak isteyenler avokado kullanarak da kepek sorununun önüne geçebilir. Avokado içerisinde yer alan E vitamini saç diplerinde oluşan bu sorunu kökten çözer. 1 adet avokado, 1- 3 damla kadar çay ağacı yağı, 2 yemek kaşığı bal be 10 damla argan yağı kullanılarak mükemmel bir kepek maskesi yapılabilir. Avokado pürüzsüz bir hale getirildikten sonra içerisine diğer malzemeler de eklenir. Bu yağların belirtilenden fazla eklenmemesi önemlidir. Tüm malzemeler eklendikten sonra saç derisine ve saç uçlarına masaj yaparak yedirilmelidir. Bu şekilde 10- 20 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanabilir. 

Avokadonun Cilde Faydaları

Avokado maskesi cilde de oldukça faydalıdır. Avokado maskesi cildin daha parlak ve yumuşak olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda akneye eğimli olan ciltlerde de kullanılır. Akneye karşı oldukça etkilidir. Lekelerin azalması için de tercih edilen bir maske çeşididir. Cilt lekelerini azaltalar cildin pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Avokado yağlı bir besin olmasına rağmen yağlı ciltler için oldukça arındırıcı bir etkiye sahiptir. 

Ballı Avokado Maskesi

Avokado Maskesi Nasıl Yapılır?

Parlak ve yumuşak bir cilt elde etmek için ballı avokado maskesi uygulanmaktadır. 1 çay kaşığı bal, yarım olgun avokado ve 2 yemek kaşığı kadar sıcak su kullanılarak u maske yapılır. Olgunlaşmış olan avokado püre haline getirilmelidir. Daha sonra sıcak su içinde eritilen bal ve püre haline gelmiş olan avokado birleştirilir. Ardından tüm malzemeler ile maske kıvamına getirilir. Elde edilen karışım cilde iyice yedirilerek sürülür. Karışım ortalama 10 dakika kadar ciltte beklenmelidir. 10 dakika sonra ılık su yardımıyla cilt durulanmalıdır. 

Aknelere Karşı Etkili Avokado Maskesi

Aknelere iyi gelen avokado maskesinin içerisinde 1 çay kaşığı yoğurt, yarım olgun avokado ve 1 çay kaşığı kadar yoğurt kullanılır. Yarım avokado bir çatal ile püre haline gelene kadar iyice ezilmelidir. Daha sonra lob ve yoğurt de ezilmiş olan avokadoya eklenmelidir. Tüm malzemelere birbirine karıştırılmalıdır. Bu karşıtıma işlemi macun kıvamına gelene kadar devam etmelidir. Daha sonra bir fırça yardımıyla tüm malzemelere cilde iyice sürülmelidir. Bu karışım 10 15 dakika kadar yüzde bekledikten sonra ılık suyla yıkanmalıdır.

Kayısılı Avokado Maskesi

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için kullanan kayısılı avokado maske yapımı da oldukça kolaydır. Yarım kayısı ve yarım olgun avokado bu karışım için yeterli olacaktır. Avokado ve kayısı ayrı kaplarda çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezilir. Ardından macun kıvamına gelene kadar tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve cilde sürülür. 30 dakika sonra ise ılık suyla yıkanır. Avokado maskesi nasıl yapılır konusunu merak edenler kendine en uygun maskeyi seçerek yapabilir.

Bir başka yazımızda görüşmek ümidiyle. Hoşça kalın.

Barkoddan Son Kullanma Tarihini Öğrenmek Mümkün Mü?

İlginizi Çekebilir:Hamazinc Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir mi?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peptit İçeren Kremler Hangileridir?
Peptit İçeren Kremler Hangileridir?
Zalain Krem Ne İşe Yarar
Zalain Krem Ne İşe Yarar?
avokado maskesi
Dudak Vitamini Nedir?
Atopik Ciltler İçin Krem Önerileri
Atopik Ciltler İçin Krem Önerileri
avokado maskesi
Kolajen İp Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?
avokado maskesi
Cilt Tonu Eşitleme İçin En Pratik Yöntemler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ruj V Oje | © 2023 | cobanov dev instagram | Sevgiliye Hitap Kelimeleri Arapça